-
Ostry Sos Ostre Dzieje SARMATA z burakami fermentowany o mocy SUPERHOTS 120g




Sarmata to ukłon w stronę... buraka. Jak sami twórcy mówią: „Oto przykład jak można wycisnąć charakterną głębię smaku z pospolitego, czerwonego buraka łącząc go z piekielnymi papryczkami i poddając procesowi kilkumiesięcznej fermentacji. Głęboko wytrawne nuty podkreślone dodatkowo sosem rybnym nadają Sarmacie niepowtarzalnej szlachetności. I tak czerwony burak staje się karminowym szlachcicem.”
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 13.99 |
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN |
Ostre Dzieje to polska marka ostrych sosów, których nazwy nawiązują do polskiej mitologii – znajdziecie tu cały panteon silnych bogów Słowian, ale nie tylko. Palenie zamknięte w tych okazałych buteleczkach pochodzi w 100% z natury!
Sosy fermentowane od Ostrych Dziejów to efekt staranności i cierpliwości twórców – to w pełni surowe sosy, bez żadnych dodatków chemii czy utrwalaczy, które zostały poddane naturalnemu procesowi fermentacji nie krótszej niż 90 dni – w ten sposób zachowały – ba! - nawet podkręciły wszystkie swoje walory smakowe – i zyskały prozdrowotne właściwości produktów kiszonych.
Ich aromat i bardzo ciekawy smak, głęboki są jedyne w swoim rodzaju – spróbujcie sami!
Sarmata to ukłon w stronę... buraka. Jak sami twórcy mówią: „Oto przykład jak można wycisnąć charakterną głębię smaku z pospolitego, czerwonego buraka łącząc go z piekielnymi papryczkami i poddając procesowi kilkumiesięcznej fermentacji.
Głęboko wytrawne nuty podkreślone dodatkowo sosem rybnym nadają Sarmacie niepowtarzalnej szlachetności. I tak czerwony burak staje się karminowym szlachcicem.”
Nie można odmówić im racji – ten fermentowany ostry sos to eksplozja nietypowego, bardzo ciekawego smaku – połączenia kiszonego buraka (który, swoją drogą, bardzo na tym zyskuje) z miksem Superhotów – Caroliną Reaper, Trinidad Scorpionem i Bhut Jolokią, które również w procesie fermentacji pokazują swoje inne, mniej znane oblicze.
Jest bardzo paląco, ale na pierwszy plan wydziera się kiszony burak o przyjemnym, lekko słodkawym aromacie podbity intensywnie czosnkiem – zaraz potem jest bardzo paprykowo, z ciekawymi nutami sosu rybnego i przypraw. Ten nietypowy sos sprawdzi się jako dodatek do innych kiszonek, gęsiny, dziczyzny i miękkich serów.
Polecamy również do zimnych wędlin, ale również burgerów czy zapiekanek – ogranicza Was tylko wyobraźnia!
Skład: papryka ( 62%, odmiany: Carolina Reaper, Trinidad Moruga Scorpion i Bhut Jolokia) papryka słodka, papryka jalapeno, polskie buraki, polski czosnek Harnaś, ocet jabłkowy BIO, sos azjatycki „fish sauce” (sos rybny), cukier trzcinowy nierafinowany
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni
Pojemność netto: 120g
Kraj pochodzenia: POLSKA
- Producenci