• Ostry Sos Lubelskie Słoiki Mole Rozgrzano 100ml

Symbol: E-17

Pomysł na sos Lubelskie Słoiki zaczerpnęły z tradycyjnej kuchni meksykańskiej a konkretnie z potrawy/sosu o nazwie "Mole Poblano" - niezwykle charakterystycznego połączenia chili, kakao i orzechów, które stało się symbolem meksykańskiej kuchni. Tradycyjnie używane do tego dania suszone chili, takie jak: Ancho, Pasilla czy Mulato, zastąpili świeżymi, dużo ostrzejszymi i wyjątkowo aromatycznymi odmianami jak: Bhut Jolokia Chocolate, Habanero Brown czy 7 Pot Bubblegum Chocolate, które w połączeniu z orzechami, wysokiej jakości kakao i niebywale aromatyczną mieszanką przypraw, zrodziły zbalansowany, rozgrzewająco pikantny smak.

Brak towaru
26.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 12.99
Odbiór osobisty 0
Kurier Pocztex48 12.99
InPost Paczkomaty 24/7 13.49
Kurier DPD 14.5
InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 15.49
Kurier Pocztex48 (Pobranie) 15.99
Kurier DPD (Pobranie) 18
Dostępność Brak towaru

image

Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości. 
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę! 
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!). 
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!

Mole Rozgrzano słowo od twórców:

"Pomysł na sos zaczerpnęliśmy z tradycyjnej kuchni meksykańskiej, konkretnie z potrawy/sosu o nazwie "Mole Poblano" - niezwykle charakterystycznego połączenia chili, kakao i orzechów, które stało się symbolem meksykańskiej kuchni. Tradycyjnie używane do tego dania suszone chili, takie jak: ancho, pasilla czy mulato, zastąpiliśmy tu świeżymi, dużo ostrzejszymi i wyjątkowo aromatycznymi odmianami jak: Bhut Jolokia Chocolate, Habanero Brown czy 7 Pot Bubblegum Chocolate, które w połączeniu z orzechami, wysokiej jakości kakao i niebywale aromatyczną mieszanką przypraw, zrodziły zbalansowany, rozgrzewająco pikantny smak.

"Mole Rozgrzano" wspaniale łączy się z wszystkimi odmianami fasoli, awokado, limonką, pasuje do dań pieczonych i owoców morza. W sezonie 2020 udało się uzyskać jeszcze bardziej czekoladowy smak i konsystencję!"

Skład: wędzone ostre papryki: Bhut Jolokia Chocolate, Fatali Chocolate, 7Pot Bubblegum Chocolate, Habanero Brown, Scotch Bonnet Brown, Bhutlah Chocolate, Trynidad Scorpion Moruga Chocolate, Apocalypse Brown; gorzka czekolada, kakao, pomidory, migdały*, orzeszki ziemne* pestki dyni, cebula, czosnek scotch whisky, cukier trzcinowy, ocet z czerwonych winogron, olej kokosowy, sól, przyprawy. *-alergeny


Kraj pochodzenia: Polska
Pojemność: 100ml

  • Bardzo dobry sos - fajnie, że polskiej produkcji. Bardzo ciekawie podbija smak dań mięsnych, dodają do potraw słodkie nuty czekoladowe i korzenne skąpane w lekko wędzonym posmaku. Ostrość na odpowiednim poziomie - nie pali mocno, smak pozostaje wyczuwalny przy jednoczesnym dodaniu kopa. Konsystencja również w porządku - sos ma postać pulpy i trzyma się dań.
    Mateusz S. (2020-07-24)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie