-
Ostry Sos Crazy Bastard Chocolate Bhutlah Mole 100ml




Sos Crazy Bastard Chocolate Bhutlah Mole to czuły romans piekielnie ostrej papryki z kuchnią Meksyku, a konkretnie z jednym z jej najbardziej znanych dań – Mole Poblano. Po otwarciu butelki już nie ma odwrotu – przepadniecie w głębi intensywnych zapachów: kakao, kminu rzymskiego, cynamonu, kolendry... a to wszystko w towarzystwie papryki o nazwie Chocolate Bhutlah – bliskiej kuzynki Jolokii o pięknej, czerwono-czekoladowej barwie. Przez niektórych uznawana jest ona za jedną z najostrzejszych chili na świecie – może osiągnąć nawet do 2 000 000 MLN SHU! Zdecydowanie pozycja dla fanów nietypowych, nietuzinkowych połączeń i kuchni Meksyku! Polecamy do ciemnych mięs, dań z grilla, pieczonej nadziewanej papryki, farszy mięsnych i warzywnych, dań kuchni meksykańskiej, gulaszy i burgerów.
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 13.99 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Kod kreskowy | |
EAN |
Crazy Bastard to rzemieślnicza manufaktura ostrych sosów prosto z Berlina!
Ich produkty zyskały sobie uznanie i zdobyły sporo nagród, nie tylko w Europie, ale między innymi na NY Hot Sauce Expo, największym festiwalu chiliheadów na świecie. Proste, ale ciekawe połączenia, naturalne składy bez dodatku ekstraktu, rafinowanego cukru czy rozcieńczania i duża różnorodność smaków – fan chili na każdym poziomie zaawansowania znajdzie coś dla siebie!
Sos Crazy Bastard Chocolate Bhutlah Mole to czuły romans piekielnie ostrej papryki z kuchnią Meksyku, a konkretnie z jednym z jej najbardziej znanych dań – Mole Poblano.
Po otwarciu butelki już nie ma odwrotu – przepadniecie w głębi intensywnych zapachów: kakao, kminu rzymskiego, cynamonu, kolendry... a to wszystko w towarzystwie papryki o nazwie Chocolate Bhutlah – bliskiej kuzynki Jolokii o pięknej, czerwono-czekoladowej barwie. Przez niektórych uznawana jest ona za jedną z najostrzejszych chili na świecie – może osiągnąć nawet do 2 000 000 MLN SHU! (oczywiście wciąż na ten moment oficjalną królową ostrości jest Carolina Reaper)
Chocolate Bhutlah wprowadza do sosu Crazy Bastard lekko kwiatowo-owocową nutę,a także bardzo dojmującą nutę paprykowego ognia – polecamy średniozaawansowanym Ostrożercom.
Sam sos Crazy Bastard Chocolate Bhutlah Mole jest gęsty, intensywny, słodko-wytrawny z bardzo wyczuwalną nutą czekolady. W składzie znajdziecie również daktyle, chili Pulla, syrop z agawy, sok z granatu i odrobinę sezamu – wszystkie te składniki dodają mu niesamowitego uroku i głębi. Zdecydowanie pozycja dla fanów nietypowych, nietuzinkowych połączeń i kuchni Meksyku! Polecamy do ciemnych mięs, dań z grilla, pieczonej nadziewanej papryki, farszy mięsnych i warzywnych, dań kuchni meksykańskiej, gulaszy i burgerów.
Bez konserwantów czy barwników – czysty, oryginalny smak palącej natury!
Skład: ocet, sok winogronowy, papryka Chocolate Bhutlah (10%), chili Pulla, cebula, daktyle, syrop z agawy, sezam, kakao, sok z granatu, przyprawy, oliwa z oliwek, sól
Objętność netto: 100ml
Kraj pochodzenia: Niemcy
Ostrość w skali Scoville'a: brak danych
Ostrość w skali Ostrożerców: