-
Sos Lubelskie Słoiki Nie ma Dymu bez Ognia z wędzonych papryk 100ml
"To bardzo ostry i bardzo „dymny” sos, którego głównym składnikiem są wędzone metodą „na zimno” charakterystyczne w smaku tzw. „czekoladowe” papryki chili, jak: Apocalypse Scorpion, Black Bhutlah czy Devil’s Stinger oraz polska krzyżówka Bhut Jolokii i Jalapeño, tzw. „Jolkapeño”. Do tego wytrawny stout i odrobina Worchestershire. Smaku dopełniają słodkie pomidory koktajlowe i miód gryczany. Już pierwsza kropelka przywoła wczesno jesienny, lekko nostalgiczny, ogniskowy klimat. A moc kapsaicyny przypomni Ci, jak wszedłeś wtedy niechcący bosą stopą do ogniska."
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 14.59 |
Dostępność | Średnia dostępność 8 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN |
Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości.
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę!
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!).
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!
Nie ma dymu bez ognia - słowo od twórców:
Już pierwsza kropelka przywoła wczesno jesienny, lekko nostalgiczny, ogniskowy klimat. A moc kapsaicyny przypomni Ci, jak wszedłeś wtedy niechcący bosą stopą do ogniska. To najsilniej aromatyczny sos w naszym asortymencie, który z łatwością przejmuje pierwszoplanową rolę.
Posłuży przede wszystkim królom grilla, którzy nie lubią słuchać, że ich artystycznym marynatom brakuje „pazura”, ale również wszędzie tam, gdzie ognisko zapłonąć nie może, a przydałby się ogień i dym."
*- alergeny
Kraj pochodzenia: Polska!
Pojemność: 100ml
-
Przepyszny, zapach jest fenomenalny.Robertzarus (2022-06-12)OstrośćZapachSmak
- Producenci