-
Puree z papryki Aji Amarillo BIO ORGANIC 130g
Złocista, słodkawa, lekko pikantna – o pięknym, przypominającym świeżo zerwane pomidory zapachu. W smaku niezwykle zbalansowana, bardzo owocowa, przypominająca nutami mango – nie można jej porównać do żadnej innej znanej nam ostrej papryki. Prawdzowy rarytas - to jedna z najstarszych odmian chili, używana od tysięcy lat w peruwiańskich Andach. Jeśli chodzi o poziom palenia, Aji Amarillo polecamy początkującym i średniozaawansowanym miłośnikom chili - średnia moc tej papryczki to około 15 000 SHU.
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 13.99 |
Dostępność | Mało 3 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN |
Puree Aji Amarillo to nic innego, jak świeża, nietuzinkowa papryka chili zmielona z niewielką ilością soli.
Ta rzadka, pochodząca z Peru odmiana sprawdzi się wtedy, kiedy nie ma dostępu do świeżych chili – to puree zachowało 100% ich smaku i aromatu!
Złocista, słodkawa, lekko pikantna – o pięknym, przypominającym świeżo zerwane pomidory zapachu. W smaku niezwykle zbalansowana, bardzo owocowa, przypominająca nutami mango – nie można jej porównać do żadnej innej znanej nam ostrej papryki. Prawdzowy rarytas - to jedna z najstarszych odmian chili, używana od tysięcy lat w peruwiańskich Andach.
Jeśli chodzi o poziom palenia,Aji Amarillo polecamy początkującym i średniozaawansowanym miłośnikom chili - średnia moc tej papryczki to około 15 000 SHU.
DLA PRAWDZIWYCH PASJONATÓW CHILI!
To puree jest idealne do marynat, grillowanego mięsa, ryb, zup, curry, sosów na bazie pomidorów, sals i past.
Papryka Aji Amarillo użyta do produkcji tego puree pochodzi z kontrolowanej, ekologicznej uprawy - wszystko po to, by dostarczyć Wam maksimum mocy i smaku!
Skład: papryka Aji Amarillo świeża*, sól (7g/kg)
(* produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego)
Pojemność: 130g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 6 tygodni
-
Pyszna, aromatyczna i leciutko pikantna papryka. W smaku czuć sporo słodyczy (trochę marchewkowe?). Polecam spróbować jako pastę na kanapkęMateusz W. (2024-03-14)OstrośćZapachSmak