-
Papryka Piquin suszona w całości 30g
Papryka Piquin (lub pequin) charakteryzuje się unikalnym smakiem tak cenionym przez fanów kuchni meksykańskiej (zawiera ją kultowy sos Cholula!) - z cytrusowymi i orzechowymi nutami. Małe (1,5-1 cm) papryczki są bardzo ostre i mogą być używane do doprawiania gulaszy, zup, sals i wszelakich mięs oraz potraw kuchni Tex-Mex! OSTROŚĆ: 60 000 - 100 000 SHU
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 14.59 |
Dostępność | Mało 1 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN |
Papryka Piquin to jedna z najbardziej znanych i cenionych meksykańskich chili!
Powstała jako kultywar papryki Tepin, która jest uważana za archetyp wszystkich chili. Rośnie dziko w północnej i południowej Ameryce.
Papryka Piquin (lub Pequin, zamiennie) charakteryzuje się unikalnym smakiem tak cenionym przez fanów kuchni meksykańskiej (zawiera ją kultowy sos Cholula!) - z cytrusowymi i orzechowymi nutami. Małe (1,5-1 cm) papryczki są bardzo ostre i mogą być używane do doprawiania gulaszy, zup, sals i wszelakich mięs.
Te niepozornie wyglądające czerwone kuleczki kryją w sobie moc około 60 000 - 100 000 SHU!
Papryka Piquin to idealna przyprawa codziennego użytku dla średniozaawansowanych Ostrożerców - a zwłaszcza fanów dań kuchni Tex-Mex!
Nie może zabraknąć jej w salsie czy Chili Con Carne!
Wielu znawców twierdzi, że papryka Piquin zyskuje w procesie suszenia, które wydobywa z niej więcej nut i smaku.
Pokrusz ją, zmiel albo dodaj w całości do swojego ulubionego dania!
Opakowanie zawiera około 40-60 suszonych w całości papryczek (w zależności od wagi)
Masa: 30g
Kraj pochodzenia: Niemcy
- Producenci